Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937------ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017

ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΧΑΝΘ Η  ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΡΥΣΙΟΥ

---  Η αποστολή των γυναικών για τον τελευταίο εκτός έδρας αγώνα με την Αναγέννηση Νέου Ρύσιου όπου και τυπικά θα ολοκληρωθεί το φετεινό πρωτάθλημα και θα επικυρωθεί η άνοδος της ομάδας μας στην Α1 Εθνική κατηγορία , θα αναχωρήσει τη Κυριακή 9 Απριλίου και ώρα 07.30 από το ξενοδοχείο VOLOS PALACE HOTEL , μετά το καθιερωμένο πρωινό , που μας προσφέρει όλο το χρόνο η ιδιοκτησία του ξενοδοχείου , πριν τις εκτός έδρας αναμετρήσεις . Στις 11.00 είναι προγραμματισμένη επίσκεψη στο Μουσείο της ΧΑΝΘ , της πρώτης ομάδας που έφερε το άθλημα του μπάσκετ στη χώρα μας όπου τα 
κορίτσια , οι προπονητές και οι συνοδοί της ομάδας θα ξεναγηθούν από τον Γιωργή Μπουσβάρο , προπονητή και γνωστό άνθρωπο του μπάσκετ στη χώρα μας αλλά και διαχρονικά μέλος της ΧΑΝΘ .

Το Μουσείο Μπάσκετ  της ΧΑΝΘ  βρίσκεται εκεί που το 1919 πρωτοχτύπησε μπάλα μπάσκετ, όταν η ΧΑΝΘ έφερε το άθλημα στην Ελλάδα, το διέδωσε και το ανέδειξε. Ιδρύθηκε το 2013, με σκοπό να γνωρίσουν οι επισκέπτες την ιστορία και τις σημαντικότερες στιγμές του αθλήματος στην Ελλάδα.


Οι ιστορικές ομάδες της ΧΑΝΘ, διαδραστική ξενάγηση, σπάνια εκθέματα, αντίγραφα αθλητών σε φυσικό μέγεθος, ηλεκτρονικές πλατφόρμες, και διαδραστικά παιχνίδια αποτελούν μερικά από τα εκθέματά του που διαρκώς εμπλουτίζονται.
Όλα ξεκίνησαν από τον Λιούης Ρης, ο οποίος το 1924, για πρώτη φόρα στην Ελλάδα, ανέλαβε προσωπικά τη διδασκαλία και τη διάδοση του μπάσκετ. Ως Τμηματάρχης Φυσικής Αγωγής της Χ.Α.Ν.Θ., ανέλαβε προσωπικά τη διδασκαλία και τη διάχυση του μπάσκετ. Για αυτό το λόγο, το Μουσείο αφιερώνεται στη μνήμη του. Καλώς ήρθατε στον κόσμο του μπάσκετ!

Τα κορίτσια που θα απαρτίζουν την αποστολή είναι η Νίκη Ζέρβα , η Ελένη Ζήτη , η Ραφαέλα
Σουλτάνη , η Άνα Ταντουρόφσκα , η Αλεξάνδρα Κοτσιάφτη , η Λαμπρινή Αγαγιώτου , η Νένα 
Παγκαλίδου , η Ιωάννα Τότση , η Δανάη Αγκάνη , η Κική Δημητριάδου , η Τόμη Βογιατζάκη  και η Εύη Κυριατζίδου . Ο προπονητής μας Μιχάλης Καπουρνιώτης και ο συνεργάτης του Μάριος Μπορίνος δεν θα έχουν στη διάθεση τους τις αθλήτριες που θα λάβουν μέρος με τις νεάνιδες στη προκριματική φάση της κατηγορίας τους .

--- Με την ίδια αποστολή θα ταξιδέψουν και οι νεάνιδες που από τη Κυριακή 9 έως και την Τετάρτη 12 Απριλίου θα συμμετάσχουν στα προκριματικά της κατηγορίας τους για την πρόκριση τους στην τελική φάση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος .
Οι προπονήτριες Ελένη Παπαθανασίου και Ιωάννα Ράμμου στη προσπάθεια αυτή θα έχουν μαζί τους τις αθλήτριες  Πόπιντσουκ Μαρία , Χούτα Βάλια , Ντελή Χαρούλα , Νούλα Κατερίνα , Αρτεμισίου Ιωάννα , Νάνου Κυριακή , Δέσποινα Λιόλιου , Μαρία Στάμου , Σιμιτζή Κατερίνα και Ειρήνη Γκανάτσιου ενώ θα λείψει η Σταματία Διαμαντοπούλου που βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας της μετά  τον τραυματισμό της στον αγκώνα κατά τη διάρκεια των σχολικών αθλητικών υποχρεώσεων της . Την αποστολή , η όποια θα καταλύσει στο ξενοδοχείο ΛΑΖΑΡΙΣΤΕΣ , θα συνοδεύει καθόλη τη διάρκεια των αγώνων ο έφορος των τμημάτων υποδομής κ. Χούτας Ευθύμης .

Το πρόγραμμα των αγώνων είναι :

Κυριακή   9/4   ώρα  14.00   με Πάνθηρες Καβάλας
Δευτέρα  10/4  ώρα  16.00   με Απόλλωνας Πτολεμαίδας
Τρίτη      11/4   ώρα  14.00  με  Πανεδεσσαικό
Τετάρτη  12/4  ώρα  14.00   με Σίθωνες Χαλκιδικής 


Όλοι οι αγώνες θα γίνουν  στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ της Νεάπολης .   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου