Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937------ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Κυριακή 13 Μαΐου 2018


ΗΤΤΑ 81-74 ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ



ΟΙ ΤΥΦΛΟΙ ΕΙΔΑΝ... ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΥΓΚΟΙ ΜΙΛΗΣΑΝ...


    Ήττα-καταστροφή, περνώντας «χειρουργείο», από το «διαιτητή» Γιάννη Παγώνη, γνώρισε ο Ολυμπιακός Βόλου με 81-74 από την Καλαμπάκα εκτός έδρας για την 5η αγωνιστική των Play Off της Α1 Ε.Σ.ΚΑ.Θ..

    Σε ένα παιχνίδι - τελικό για τα Play Off ανόδου της Α1 Ε.Σ.ΚΑ.Θ. και την προνομιούχο πρώτη θέση της βαθμολογίας, η οποία οδηγεί στη Γ' Εθνική, ο Ολυμπιακός Βόλου ηττήθηκε και οι νικητές έχουν αυτοί, πλέον, τον πρώτο λόγο για τον προβιβασμό στην παραπάνω κατηγορία. Πάρα πολλά κι έντονα τα παράπονα των ιθυνόντων των ερυθρολεύκων από τη διαιτησία, με αποκορύφωμα την άδικη αποβολή του Παναγιώτη Παπούλια λίγο πριν την ανάπαυλα.

    Συγκεκριμένα οι άνθρωποι του Ολυμπιακού Βόλου καταγγέλλουν πως η Ομάδα τους πέρασε από ένα καλά οργανωμένο «χειρουργείο», το οποίο χάρισε τη νίκη στους γηπεδούχους.

    Η διαιτησία, σύμφωνα πάντα με τους ίδιους, δεν αρμόζει με τίποτα στην ιστορία και το όνομα του Ολυμπιακού. Ο Παγώνης με τα σφυρίγματά του επέβαλε έναν αργό ρυθμό στο παιχνίδι, ο οποίος εξυπηρετούσε και διευκόλυνε τους αθλητές της Καλαμπάκας. Οι ερυθρόλευκοι υποστηρίζουν πως κάθε επαφή σφυριζόταν φάουλ, ενώ οι παίκτες του Ολυμπιακού υπέπεσαν, κατά τη γνώμη του κατ΄ επίφασιν διαιτητή, σε σωρεία βημάτων και άλλων παραβάσεων, γεγονός ασυνήθιστο για την ποιότητά τους. Ο δεύτερος διαιτητής Παζώλης στάθηκε στο ύψος του λειτουργήματος του.


    Το αποκορύφωμα, όμως, ήταν η αποβολή του Παναγιώτη Παπούλια, λίγα λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ο πλέι-μέικερ του Ολυμπιακού χρεώθηκε με αντιαθλητικό φάουλ, εκείνος αμέσως έτρεξε κοντά στους διαιτητές και τους είπε αυτολεξεί, σύμφωνα πάντα με τους ιθύνοντες των φιλοξενουμένων, «τι έκανα», με τους ρέφερι της αναμέτρησης να του δίνουν τεχνική ποινή και να τον αποβάλουν.

    Στα αγωνιστικά, οι ερυθρόλευκοι, παρά τις συνθήκες που μας περιγράφηκαν, «άντεξαν» και διεκδίκησαν τη νίκη μέχρι το τέλος. Στο 30' το παιχνίδι ήταν ισόπαλο (53-53), αλλά οι γηπεδούχοι κατάφεραν στο τέλος να πάρουν μία υπέρ τους διαφορά που τους χάρισαν τελικώς το ροζ φύλλο και τον απόλυτο έλεγχο της διαδικασίας ανόδου, καθώς θέλουν απλά τη νίκη κόντρα στον Αμπελώνα, εκτός έδρας, την τελευταία αγωνιστική για να πανηγυρίσουν εκείνοι την άνοδο.

Διαιτητές: Παγώνης, Παζώλης.

Δεκάλεπτα: 15-14, 31-31, 53-53, 81-74.

Α.Ο. ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ (Κωνσταντινίδης): Παπανδρέου 11(2), Μπαλωμένος 2, Ούτος, Σπανός 8(2), Χαρτόπουλος, Καλούδας, Μάρκος, Τσιλούλης 3(1), Βλάχος 18(2), Καλλιάρας 27(1), Γκαντιάς 12(2).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Βλιώρας, Γκουγκουτούδης): Καραγεώργος 13 (3), Παπούλιας 6, Ίλτσογλου 13 (2), Μπόγδανος 21 (1), Αναστασόπουλος 3, Καραθάνος, Σκαμάγκας, Παρασκευάς 18.

    Στα αξιοσημείωτα του αγώνα η παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Καλαμπάκας (συγγνώμη Τρικάλων) που ενορχήστρωνε την κερκίδα των γηπεδούχων κάνοντας πράξη τη Θεσσαλική συνείδηση.

    Μοναδικοί που στάθηκαν στο ύψος τους ήταν η Αστυνομική Δ/νση Τρικάλων και το Α.Τ. Καλαμπάκας όπως και η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας τους οποίους και ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

    Ως Διοικούσα Επιτροπή ζητούμε συγγνώμη από τους αθλητές, τους προπονητές και τους φιλάθλους μας διότι δεν μπορέσαμε να τους προστατεύσουμε από τους ασυνείδητους που με την ανοχή? τρίτων λυμαίνονται το χώρο του μπάσκετ.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου