Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937------ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Η 'ηρωική' εμφάνιση δεν ήταν αρκετή..

Στην Α2 γυναικών ο Ολυμπιακός Βόλου -Ηττήθηκε  από τον Ικαρο στην Καλλιθέα που παραμένει στην κατηγορία. 


Το 3-0 στη σειρά των πλέι-άουτ με τον Ολυμπιακό Βόλου έκανε ο Ίκαρος Καλλιθέας, επικρατώντας της ομάδας της Θεσσαλίας(της μοναδική επαρχιακής ομάδας στην Α1 γυναικών) με σκορ 70-62. Με αυτή τη νίκη η ομάδα της Καλλιθέας εξασφάλισε την παραμονή της στην Α1 και έστειλε στην Α2 τον Ολυμπιακό Βόλου.
Οπως γράφει το www.insidesports.gr με κορυφαία τη Τζασμίν Έρβινγκ (mvp του φετινού πρωταθλήματος) η οποία πέτυχε 25 πόντους και μάζεψε 12 ριμπάουντ, η ομάδα της Καλλιθέας έκαμψε με μεγάλη δυσκολία την αντίσταση του παθιασμένου Ολυμπιακού Βόλου στο κλειστό του Έσπερου. Στα τρία πρώτα δεκάλεπτα οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, με τον Ολυμπιακό Βόλου να έχει συνήθως ένα ισχνό προβάδισμα. Το σύνολο του Μιχάλη Καπουρνιώτη πήρε δύο φορές προβάδισμα επτά πόντων (23-30 και 27-34) λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, έχοντας μεγάλο ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα. Το πρώτο μέρος έληξε με τις ερυθρόλευκες του Βόλου να προηγούνται με 34-30.
 
Στο δεύτερο μέρος ο πιο έμπειρος Ίκαρος δεν επέτρεψε στην ομάδα του Βόλου να ελέγξει το ρυθμό του παιχνιδιού. Στα μέσα της τρίτης περιόδου ξαναπήρε το προβάδισμα με βραχεία κεφαλή. Καταλυτικό ρόλο ίσως έπαιξε και ο τραυματισμός της play maker του Βόλου Ραφαέλας Σουλτάνη στις αρχές της τρίτης περιόδου. Η νεαρή guard του Βόλου αντικαταστάθηκε, της έγιναν ράμματα στο φρείδι και 3 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα ξαναμπήκε στο παρκέ πετυχαίνοντας μάλιστα τρίποντο και διαμορφώνοντας το 65-62 με τον Αγγελο Τσικληρα της Καλλιθέας να καλέι εσπευσμένα τάιμ άουτ.
 
Το τελικό 70-62 διαμορφώθηκε απο 5/6 βολές των κοριτσιών του Ικάρου, με τα χρονικά περιθώρια για την ομάδα του Βόλου να έχουν στενέψει και κάνοντας  σκόπιμα φάουλ για να σταματούν τον χρόνο. Ή νίκη αυτή ήρθε για τις γηπεδούχες με πολύ αγχος απέναντι σε μια 'ομάδα' με μικρότερο βάθος στον πάγκο, που ήθελε όμως πάση θυσία να στείλει τη σειρά στο Βόλο για να διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες για παραμονή στην κορυφαία κατηγορία του γυναικείου μπάσκετ.
Η νίκη των γηπεδούχων βεβαίως σηματοδοτεί το τέλος των φετινών υποχρεώσεων για τις δύο ομάδες, με το σύνολο του Ικάρου να πραγματοποιεί μια αρκετά καλή χρονιά και τον Ολυμπιακό Βόλου μετά απο μια αξιοπρεπέστατη εμφάνιση καθ' όλη τη σεζόν να ακολουθεί ΔΑΣΑΛ και Πανιώνιο στην Α2.

Δεκάλεπτα:16-13, 30-34, 49-46, 70-62
Διαιτητές:Καρακάσης-Κώτσου
ΊΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (Τσίκληρας):Τζεγιαννάκη 10, Καλογήρου 13 (6ρ., 8 ας.), Αθανασίου 6, Λουκάτου 6,Γιαννακοπούλου 10, Έρβινγκ 25 (12ρ.).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Καπουρνιώτης):Ταντουρόφσκα 10, Αγαγιώτη 3 (7ρ.), Σουλτάνη 13, Χαβαλέ 21, Ζέρβα 9 (11ρ.), Ζήτη6.

















 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου