Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937------ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012

Ανακοίνωση - Απολογία για την Ε.Σ.Κ.Α.Θ [30/03/2012]

Ανακοίνωση - απολογία σχετικά με την νέα ποινή της Ε.Σ.Κ.Α.Θ για την ομάδα , εξέθεσε ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός Βόλου.


“Σχετικά με τον αγώνα της 11ης -2-2012 μεταξύ των ομάδων μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου και Τιτάνων Παλαμά, μετά την κοινοποίηση σχετικών εγγράφων της κομισάριου και του διαιτητού, έχομε να σας αναφέρομε:

Για το γεγονός της ολιγόλεπτης διακοπής του αγώνα, όπως ο αξιότιμος διαιτητής το περιγράφει δεν είναι σωστό. Δεν του καταλογίζομε δόλο, διότι απορροφημένος με την εξέλιξη των φάσεων του αγώνα, πιθανόν να μην αντελήφθη την υβριστική χειρονομία σεξουαλικού περιεχομένου προς τους νεαρούς φιλάθλους του Ολυμπιακού, την οποία έκανε καλαθοσφαιριστής του Παλαμά, καθήμενος την στιγμή εκείνη στον πάγκο της ομάδας του. Πάντως, οι φίλαθλοι δεν παραφρονήσανε ξαφνικά. Η άφρων αυτή πράξη, είναι γνωστό, ότι προσβάλλει τους πάντες, πολλώ δε μάλλον, νεαρούς οπαδούς, που το αίμα τους «βράζει». Εννοείται, ότι ο εν λόγω παίκτης Ντούβρας, παραβίασε τους κανόνες του αθλητικού αγώνα και προέβη σε αυτή την πράξη νομίζοντας, ότι έχει πλήρη ασφάλεια ευρισκόμενος εντός του αγωνιστικού χώρου.
Μετά την απόσυρση των ομάδων στα αποδυτήρια ο αγώνας συνεχίστηκε χωρίς κανένα άλλο γεγονός.

Επιθυμούμε να σας υπενθυμίσομε, ότι και η δική μας ομάδα όπως και άλλες ομάδες αντιμετωπίζουν δύσκολο κοινό εκτός έδρας, κανένα όμως μέλος δεν προβαίνει σε ενέργειες, που πυροδοτούν επεισόδια.

Ενημερωτικά, σας αναφέρομε, ότι στον αγώνα ΑΣΚαρδίτσα – Ολυμπιακός Βόλου στο τελευταίο δεκάλεπτο έγινε είσοδος φιλάθλων (κατά πληροφορίες παρόντων, ήταν από τους Τιτάνες Παλαμά) στον αγωνιστικό χώρο, πετώντας μπουκάλια και άλλα αντικείμενα. Ακόμη, δεχτήκαμε επίθεση κατά την διάρκεια του αγώνα από υπάλληλο του Σταδίου Καρδίτσας, ο οποίος έβρισε
τους κκ. Τραγάκη και Σαχίνη. Το γεγονός αντελήφθη ο διαιτητής κ. Παγώνης που διέκοψε τον αγώνα και ζήτησε την απομάκρυνση του ταραξία. Είσαστε ενήμεροι από τους διαιτητές και τον παρατηρητή για αυτά τα γεγονότα;

Οσον αφορά την αναφορά του διαιτητού κ. Αγορογιάννη, ευρίσκομε, ότι είναι μεροληπτική, διότι δεν αναφέρει πως προκλήθηκαν τα γεγονότα, τα οποία έστω και αν δεν τα είδε, σίγουρα τα πληροφορήθηκε.
Η αναφορά της εριτίμου κας Μόρφη, αν και αναφέρει για την χειρονομία του παίκτη του Παλαμά, το υπόλοιπο κείμενο της κινείται στο ίδιο μήκος κύματος, εναντίον του Ολυμπιακού. Αποκορύφωμα της άποψης αυτής αποτελεί το υστερόγραφό της, όπου καταθέτοντας την προσωπική της άποψη, όπως η ίδια γράφει, δίνει συγχαρητήρια στην ομάδα του Παλαμά! ! ! Εμάς, παίκτες και διοίκηση του Ολυμπιακού, που χειριστήκαμε άψογα την στιγμιαία αυτή κρίση, η οποία έληξε χωρίς παρατράγουδα και περαιτέρω κλιμάκωση επεισοδίων, γιατί δεν μας συγχαίρει; Αν και βολιώτισσα φαίνεται, ότι δεν εκτιμά τα εξαίσια προσόντα και το έργο των συμπολιτών της. Θα είμαστε στην διάθεσή της, αν επιθυμεί να βελτιώσει την απόδοση του έργου της σαν κομισάριος αγώνων μπάσκετ και σε πολλά άλλα θέματα, διότι πολλά μπορούμε να της μάθουμε.

Αγαπητά μέλη της ΕΣΚΑΘ, στην προηγουμένη απόφασή σας κυριολεκτικά «κάψατε» τον Ολυμπιακό με βαρύτατη ποινή, που έχει προκαλέσει δυσφορία σε όλη την πόλη του Βόλου. Δεν τιμωρήσατε τις αντίπαλες ομάδες μας και τους παράγοντες, λες και ο Ολυμπιακός ενήργησε μόνος του. Η επικρατούσα άποψη στο Βόλο είναι, ότι οι περισσότεροι, σαν προερχόμενοι από την Λάρισα και τις γύρω περιοχές, έχετε μένος εναντίον των Βολιωτών. Η ποινή των τριών αγωνιστικών φαντάζει πολύ βαριά, όταν ο Παναθηναϊκός με τα έκτροπα, που έλαβαν χώρα στον αγώνα του με τον Ολυμπιακό Πειραιώς τιμωρήθηκε μόνο με τέσσερεις αγωνιστικές, οι οποίες φυσικά θα μειωθούν.
Εσείς, ένεκα κάποιων αψιμαχιών, χαντακώσατε τον Βόλο. Αν ο Ολυμπιακός Βόλου έκανε επεισόδια ανάλογα του Παναθηναϊκού πόσες αγωνιστικές θα του ρίχνατε; Αν ήταν ομάδα της Λάρισας θα γινόταν το ίδιο; Εμείς πιστεύομε, ότι ναι.Αλλά κανείς άλλος στην πόλη μας το πιστεύει.
Πληροφορηθήκαμε, ότι κάποιοι από εσάς επιθυμούσανε και μεγαλύτερες ποινές των 6 αγωνιστικών. Αν αυτό αληθεύει, τότε κύριοι της ΕΣΚΑΘ οφείλομε να καταθέσομε την άποψη μας, ότι έχετε σοβαρό πρόβλημα με τον Βόλο.

Συμπερασματικά, σας προτείνομε στην απόφαση, που θα λάβετε, να φροντίσετε να επανορθώσετε την άδικη και εξοντωτική απόφαση, που λάβατε και συμψηφίζοντας να άρετε την αδικία εναντίου του Ολυμπιακού και του Βόλου, προσβλέποντας σε μία αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία στο μέλλον.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου